Welcome to our website !

Muffiny podwójnie czekoladowe.

By 11:01 ,



Piekę je często. W ogóle często goszczą u nas muffiny ze względu na zapał mojej córki do ich robienia :) Podwójnie czekoladowe znikają najszybciej.





Składniki:
300 g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
165 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
140 g masła
2 jaja
175 ml mleka
150 g czekolady (użyłam gorzkiej)

Wykonanie:

W misce połączyć wszystkie suche składniki. W rondlu rozpuścić masło. Przestudzić i dodać jaja, mleko i wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami, dodać czekoladę, wymieszać. Formę na 24 muffiny wyłożyć papilotkami lub natłuścić. Każdą foremkę wypełniać do 3/4 wysokości. Piec w 180C ok 40 min.

You Might Also Like

4 komentarze

  1. No właśnie ja się martwię, że jak Pulpet zacznie chodzić to będzie hardkor i go nie dogonię. Dlatego już teraz się wprawiam, co by mi potem dziecko sprzed nosa nie zwiało.

    Strasznie mi smutno gdy patrzę na te muffiny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A czemu smutno. Piękne są :D Ja tam mogę popatrzeć i się napawać widokiem. Jeść nie muszę :D

      Usuń
  2. mmm, wyglądają obłędnie :-) wręcz ociekają tą czekoladą :D

    OdpowiedzUsuń

Polecam prace Ewy!

Polecam prace Ewy!
Kolorowy Światek

Blogger templates

Polskie Rękodzieło - katalog blogów

Blogger templates

Durszlak.pl