Muffiny podwójnie czekoladowe.
Piekę je często. W ogóle często goszczą u nas muffiny ze względu na zapał mojej córki do ich robienia :) Podwójnie czekoladowe znikają najszybciej.
Składniki:
300 g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
165 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
140 g masła
2 jaja
175 ml mleka
150 g czekolady (użyłam gorzkiej)
Wykonanie:
W misce połączyć wszystkie suche składniki. W rondlu rozpuścić masło. Przestudzić i dodać jaja, mleko i wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami, dodać czekoladę, wymieszać. Formę na 24 muffiny wyłożyć papilotkami lub natłuścić. Każdą foremkę wypełniać do 3/4 wysokości. Piec w 180C ok 40 min.
4 komentarze
No właśnie ja się martwię, że jak Pulpet zacznie chodzić to będzie hardkor i go nie dogonię. Dlatego już teraz się wprawiam, co by mi potem dziecko sprzed nosa nie zwiało.
OdpowiedzUsuńStrasznie mi smutno gdy patrzę na te muffiny.
A czemu smutno. Piękne są :D Ja tam mogę popatrzeć i się napawać widokiem. Jeść nie muszę :D
Usuńmmm, wyglądają obłędnie :-) wręcz ociekają tą czekoladą :D
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń